Tietosuojaseloste

Turvallisuus on tärkeää oman taloyhtiön lisäksi myös omista henkilötiedoista huolehdittaessa. Henkilötietojen huolellinen käsittely onkin juuri siksi tärkeää meille.

Tietosuoja Hae isännöintiä -palvelussa

Käsittelemme henkilötietoja Hae isännöintiä -palvelussa käytännössä ainoastaan siksi, että voimme välittää palvelussa laatimasi tarjouspyynnön valitsemillesi isännöintiyrityksille. Tähän tarvitsemme yhteystiedot siltä henkilöltä, joka jättää tarjouspyynnön palveluumme tai muulta hänen nimeämältään taloyhtiön edustajalta. Tämän ohella käyttäjien henkilötietoja voidaan joutua yksittäistapauksissa tarkastelemaan palvelun teknisen toimivuuden varmistamiseksi tai mahdollisten väärinkäytösten selvittämiseksi.

Palveluun syötettävät henkilötiedot ovat nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lisäksi saamme tiedon yhteyshenkilön roolista taloyhtiössä, kuten hallituksen jäsen tai hallituksen puheenjohtaja, joka yhdistettynä edellisiin tietoihin muodostaa henkilötiedon. Edellä mainittujen henkilötietojen ohella verkkoselaimessa toimivasta palvelusta kertyy evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla kertyviä tietoja käyttäjästä, kuten kielivalinnasta, selaintyypistä tai IP-osoitteesta, jotka ovat joissain tapauksissa yhdistettävissä käyttäjään. Näitä tietoja Isännöintiliitto tai muu palveluntuottaja ei pääse tarkastelemaan missään tilanteessa.

Palveluun kertyvät tiedot saamme henkilöltä itseltään tai henkilöltä, joka on valtuutettu laatimaan tarjouspyyntö toisen puolesta. Henkilötietoja ei säilytetä Isännöintiliiton toimesta, kun se aika, joka menee tarjouspyynnön toimittamiseen valituille isännöintiyrityksille. Tämän jälkeen, kun luovutus on varmennetusti tapahtunut, kyseiset henkilötiedot poistetaan Isännöintiliiton järjestelmästä ja valitut isännöintiyritykset hyödyntävät niitä valmistellun tarjouksen toimittamiseksi taloyhtiölle.

Käytännössä henkilötiedot sijaitsevat palvelun teknisen toteutuksen johdosta ulkopuolisen palveluntuottajan laitteilla ja palvelimilla. Isännöintiliitto vastaa siitä, että alihankkijamme käsittelee henkilötietoja noudattaen voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä ja huomioi toiminnassaan hyvät käytännöt tiedonhallinnassa sekä tietojen käsittelyssä. Meille on tärkeää, etteivät palvelujemme käyttäjien yksityisyys vaarannu.

Rekisteröidylle kuuluvat oikeudet turvaamme kaikille rekisteröidyille voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Näitä oikeuksia ovat oikeus pyytää rekisterinpitäjältä pääsy häntä koskeviin tietoihin, oikeus pyytää häntä itseään koskevien tietojen oikaisemista tai poistamista taikka käsittelyn rajoittamista, oikeus vastustaa häntä itseään koskevien tietojen käsittelyä sekä oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Vastauksia tarkempiin kysymyksiin henkilötietojesi käsittelystä antaa Laura Bliss, etunimi.sukunimi@isannointiliitto.fi

Evästekäytännöt

Seuraamme verkkosivustomme käyttöä evästeillä. Alla on lisätietoa

  • evästeistä,
  • siitä, miten käytämme niitä; sekä
  • miten voit hallita niiden käyttöä.

Jos et hyväksy näitä ehtoja, älä käytä sivujamme.

1 Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi tai muulle päätelaitteellesi, kun käyt verkkosivulla. Jokaisella myöhemmällä vierailukerrallasi ne lähetetään takaisin verkkosivullemme tai toiselle verkkosivulle, joka tunnistaa evästeen.

Evästeiden avulla pystymme mm. tunnistamaan laitteesi palatessasi sivulle, muistamaan mieltymyksesi ja valintasi, parantamaan käyttökokemustasi sekä mukauttamaan mainoksiamme sivuillamme sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2 Sivustomme käyttämät evästeet

Käytämme sivustollamme erilaisia evästeitä. Evästeitä voidaan jaotella sekä niiden keston että käyttötarkoituksen mukaan.

Keston osalta käytämme sekä väliaikaisia että pysyviä evästeitä. Väliaikaiset evästeet säilyvät vain siihen saakka, kunnes suljet selaimesi. Käytämme myös pysyviä evästeitä, jotka säilyvät pidemmän, ennalta määrätyn ajan.

Käyttötarkoitussidonnaisista evästeistä löydät tietoa alempana.

Välttämättömät

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Nettisivumme käyttää Google Analytics –evästeitä. Näiden evästeiden keräämät tiedot siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille, joista osa saattaa sijaita EU:n ulkopuolella ja joihin tässä tapauksessa sovelletaan paikallista tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoja Googlen yksityisyyskäytännöistä ja Google Analyticsin käytöstä:

Google Analytics privacy overview

Opt out of Google Analytics tracking

Sivustomme käyttää myös Facebookin ja Twitterin evästeitä. Näiden evästeiden keräämä tieto saatetaan siirtää ja tallentaa näiden toimijoiden palvelimille, jotka saattavat sijaita EU:n ulkopuolella.

Toiminnalliset

Toiminnallisten evästeiden avulla verkkosivumme muistavat valintasi (kuten käyttäjänimi, kieli tai alue) sekä tarjoavat parempia ja yksilöllisempiä ominaisuuksia.

Kolmannen osapuolen evästeet

Sivuillamme on myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

Verkkosivumme saattaa hyväksyä näiden kolmansien osapuolten palveluiden evästeet. Näitä voivat olla esimerkiksi Facebook- tai Google-palveluiden kautta näytettävät mainokset.

3 Miten evästeitä hallitaan ja miten ne poistetaan?

Suurin osa verkkoselaimista hyväksyy evästeet, mutta voit yleensä muuttaa selaimen asetuksia ja estää uusien evästeiden tallennuksen, poistaa olemassa olevat evästeet käytöstä tai pyytää ilmoitusta ennen uusien evästeiden tallentamista.

Jos haluat selaimesi estävän evästeiden käytön, määritä asetukset selaimesi valmistajan ohjeiden mukaisesti (yleensä joko Ohje-, Työkalut- tai Muokkaa-valikossa). Yksityiskohtaisempia ohjeita saat osoitteesta www.aboutcookies.org.

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi. Evästeen tai evästeluokan käytöstä poistaminen ei vielä poista evästettä selaimestasi, vaan sinun on tehtävä se itse selaimesi kautta.

4 Muutokset

Ilmoitamme muutoksistamme evästeiden käytön suhteen täällä. Saatamme myös korostaa muutoksia verkkosivuillamme.

2.5.2018